sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pientä modausta, osa 2

Vielä viimeiset puuhastelut veneen kimpussa ennenkuin pääsee vesille. Edellisellä kerralla asensin LED-valot kabiiniin reunoille. Lisäsin vielä yhden noin 60cm pätkän sähkökaapin sisälle. Tämä helpottaa kummasti sulakkeiden vaihtoa ja johtojen etsimistä, jos tarve vaatii.



Seuraavana vuorossa oli tuulilasin saumojen tiivistys. Tuulilasi on alkujaan kiinnitetty U-mallisella alumiinilistalla pulpettiin. U-listan ja ikkunan välissä on luonnollises kuminen tiiviste, samoin kuin pulpetin ja U-listan välissä. Silti vettä tihkuu kovalla sadekelillä sekä pupeltille että kabiiniin, listan kiinnitysruuvien kohdalta.

Niinpä päätin tiivistää nykyisen rakenteen SikaFlexillä molemmista väleistä. Ensimmäisenä rajasin lasin reunat, jottein massa leviä ympäriinsä.


Rajaukseen käytin autojen maalaukseen tehtyä rajausteippiä, jota oli myös helppo taivuttaa kaarelle. Kun tiivistettävät alueet oli rajattu, oli kohtuu helppo pursottaa tiivistysmassa oikeaan kohtaan. Lopuksi vielä veto sormella ja tiivistys sai jäädä kuivamaan rauhassa.

 

Kun tiivistymassa oli siloiteltu, poistin varovasti teipit kaikilta pinnoilta ja homma oli siltä osin valmis. Nyt vaan toivotaan että tiivistys ajaa asian ja pitää veden lasin oikealla puolella.

Seuraavaksi moottorista vaihdettiin sytytystulpat uusiin ja ilmansuodatin pestiin.


Tulpat ostin Saksalaisesta huoltoliikkeestä, jossa ne olivat noin 60% halvemmat kuin missään Suomesta ostettaessa. Suomessa tulpista veloitetaan noin 30-40e/kpl, riippuen ostopaikasta ja alennuksista.


Moottorin ilmansuodatin on helppo irroittaa. Kotelo on kahdella 10mm pultilla kiinni ja sen jälkeen kolme ruuvia auki niin suodatin on käsillä. Tällä kertaa suodatin pestiin, kuivattiin ja asennettiin takaisin paikoilleen.

Viimeisenä oli vuorossa veneen pesu ja vahaus.




Nyt on suurin osa talven to-do listan hommista tehty ja kalastuskausi 2014 voi alkaa. Toivottavasti jo parin viikon sisällä päästään tositoimiin. Viimeisiä jäiden lähtöjä tässä odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti