sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kauden 2014 avaus

Vihdoin ja viimein se koitti, kalastuskauden 2014 avaus. Paikkana Vuohijärvi ja ajankohta oli historiallinen eli pääsiäissunnuntai 27.4.2014. Koskaan aikaisemmin en ole yhtä aikaisin ollut uistelemassa kotoisilla järvillä. Tänä vuonna lunta ei ollut juuri nimeksikään ja Huhtikuun alkupuolen lämpimät kelit sulattivat jäät ennästystahtia.

Kauden avaus on aina mieleenpainuva hetki. Onhan se pitkän odottelun päätös ja samalla testataan että kaikki vermeet pelaa niinkuin pitääkin. Tällä kertaa vesille lähdettiin kokoonpanolla, jossa allekirjoittaneen lisäksi mukana oli Jytä, sekä Saamattomat ykkösen kippari Keke ja perämies Risto.

Aamu oli jo ehtinyt pitkälle, kun aloimme virittelemään syöttejä veteen. Keke ja Risto hoitivat toisen puolen plaanarivavat sekä takilat ja allekirjoittanut toisen puolen plaanarit. Jytä vastasi kurssista ja nopeudesta. Kesken vieheiden laskun alkoi niin ihana räikän ääni rallattaa, että ihan syke jo ehti hetkellisesti nousta, kunnes huomasimme että kyse on vain ohuesta jäälautasta, johon plaanari tarrasi kiinni. Hetken kuluttua viisi plaanaria oli kiinni samaisessa riitteessä. Onneksi tilanteesta selvittiin ilman kalustotappioita, vaikka hetken jo luulin yhden plaanarin jääneen veteen kellumaan, mutta jää se vaan teki tepposiaan, kun aurinko siihen sopivasti paistoi.






Keli oli mitä mainioin, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuulta ei ollut nimeksikään. Päivä ehti kääntyä jo iltapäivän puolelle, kunnes rauhallisuuden rikkoi räikän rauhallinen pärinä. Tällä kertaa kyseessä oli ihan oikea kala. Keke kelasi tyhjät pois ja väsytteli kalan veneen perään. Valitettavasti se ei kuitenkaan täyttänyt uusia alamittoja, vaan oli arviolta noin 55cm järvilohi. Päästimme lohen jatkamaan uintia ja jatkoimme uistelua.

Iltapäivän mittaan tuuli aavistuksen nousi ja pinta alkoi väreillä ja hetkellisesti oli pientä aaltoa havaittavissa. Löysimme erittäin hyvät syöttiparvet tuulen puoleisesta penkasta, mutta kovasta yrityksestä huolimatta emme tavoittaneet jalokaloja.






Kala oli erittäin aralla päällä, joka saattoi johtua kirkkaasta kelistä. Pari kertaa huomasimme plaanarin lyhyen peruutuksen ilman että räikkä antoi minkäänlaista ääntä ja kun tarkistimme syöttejä, oli joku käynyt vetämässä koukut irti.

Myös vermeitä ylösnostaessa huomasimme muutaman räjähtäneen täyn ja koukkujen irtoamisen.

Summa summarum, munat meni pataan pääsiäissunnuntaina, mutta fiilis oli sitäkin korkeammalla, olihan kausi avattu ja keli mitä mainioin viettää päivä vesillä. Tästä se taas lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti