lauantai 25. toukokuuta 2013

Kauden avaus ja varusteiden testaus

Uistelukausi avattiin tänä vuonna kohtuu myöhään, vasta Toukokuun loppupuolella. Tosin tämäkin oli sellainen muutaman tunnin pika visiitti Lohjanjärvelle kokeilemaan että kaikki pelaa talven jäljiltä ja että kalusto on muutenkin kunnossa tulevaa Ahvenanmaan reissua varten. Reissuun lähdettii ystäväni Ollin ja hänen poikansa Aatun kanssa.

Keväällä hommasin VHF puhelimen, jonka olin ehtinyt asentaa veneeseen.

Alkaa Doradon pulpetti käymään pieneksi,
kun on muutama mittari, autopilotti sekä VHF.

Kalusto pelasi erinomaisesti, ja kelikin oli mitä mainioin, joten homma näytti olevan pulkassa. Ja kuinka väärässä olinkaan...

Seuraavassa on lyhyt videon pätkä kun vapautin pientä hauen tumppia liian lyhyillä pihdeillä. Niinhän siinä kävi että juuri vaihdetut kamasanin kemiallisesti teroitetut kolmihaara koukut upposivat kahvaa myöden peukaloon. Onneksi oli kaveri mukana jeesaamassa kalan ja koukkujen irroituksen kanssa. Ensin kala irti, sen jälkeen rengas poikki koukun ja vaapun välistä ja sitten kääntämään koukkua uudestaan nahan läpi, jotta sai sivuleikkureilla leikattua koukun pään poikki. En suosittele kokeilemaan ja ensi kerralla muistan itsekin ottaa ne pitkät pihdit mukaan.


Lukuun ottamatta tuota koukku episodia reissu oli oikein onnistunut ja Aatu oli oikein oiva kalamiehen alku. Hän kun bongasi useampaa otteeseen että kala oli kiinni ja me Ollin kanssa emme joka kerta edes uskoneet sitä heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti