sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Yövesi treffit

Lähdettiin Peten kanssa Yövesi treffeille kokeilemaan, jos vaikka vesien viilennettyä lohi olisi otillaan.

Lähdimme matkaan jo lauantaina, jolloin ajoimme Mäntyharjulle mökille saunomaan. Siinä illalla saunottiin ja tehtiin suunnitelmia seuraavaa päivää varten.

Aamulla oli aikainen herätys, olihan startti jo kahdeksalta Ristiinan laiturista. Jostain syystä olimme kuitenkin melkein myöhässä ja vene saatiin veteen viittä vaille kahdeksan. Siinä sitten laitettiin vielä vehkeitä kuntoon, kun muut jo starttasivat. Siinä hötäkässä kelluntapuvun vetoketjukin sanoi sopimuksen irti ja oltiin pelkän tarranauhan varassa.

Noin vartin päästä pääsimme matkaan ja suuntasimme Salonselälle, jossa aloimme laskea rakseja pyyntiin. Pete tiputti toisne puolen ja allekirjoittanut toisen. Keli oli erinomainen ja ajoittain oli niin kuuma että piti oikein tiputtaa kelluntahaalari vyötäisille.

Päivän aikana kuulumisia vaihdettiin muutaman veneen kesken ja kaikkialta kuului sama hiljaisuus. Ei nykyn nykyä. Usitelimme Salonselkään ja käenniemenselkää ristiin rastiin vaan ei kuulunut narinaa. Puolen päivän jälkeen näyttöön ilmestyi hyvät parvet ja jäimme alueelle pyörimään. Noin Kahden maissa minun puolen plaanari alkoi peruuttaa ja räikkä päästi äänet pihalle.

Pete otti sivutönkön pois tieltä ja minä aloin kelaamaan kalaa ylös. Kesken väsytyksen ja sisäänkelauksen toisen puolen takila niiasi muutamaan otteeseen, tuplatärppi! Päätettiin nostaa ensimmäinen ylös, kun se oli jo sopvasti lähellä venettä aivan pinnassa. Pete haavi kalan kyytiin, ja samalla kun oli tarkoitus alkaa ottamaan toista ylös, siima löystyi ja kala irti. Nopeasti vehkeet takaisin vetoon ja vene ympäri. Vielä oli muutama tunti peliaikaa, joten into oli kova. Olihan muista veneistä saatujen tietojen mukaan ollut melko hiljaista kalojen suhteen, joten odotukset oli korkealla. Vaan eipä lähtenyt enää uudestaan vaikka näytöt pysyivät ottipaikalla hyvinä koko ajan. Puoli neljän maissa nostettiin vehkeet ylös ja siirryttiin rantaan, jossa totesimme että jäätiin juuri palkintopallin ulkopuolelle neljänneksi noin 2,5kg kalalla. Voittajalla oli komea noin 4kg lohi, joten ei ollut epäselvää treffien voitosta. Hauskaa oli ja tähän oli hyvä päättää kausi 2012.

Treffien kalat ja meidän venekunta vasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti