sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet

Joulu meni ja vuosi vaihtui. Uuden kalastuskauden aloitus on taas piirun verran lähempänä. Tässä pitkin syksyä on mielessä pyörinyt jos jonkinlaista ajatusta siitä, miten muuttaa/tehostaa omaa kalastusta tulevana vuonna.

Osittain olosuhteiden pakosta mutta myös omasta henkilökohtaisesta tilanteesta johtuen tuleva kausi tulee joka tapauksessa olemaan hieman erilainen aikaisempiin kausiin verrattuna. Jos ei muuten, niin jo puhtaasti ajan käytön suhteen, koska suurin osa ajasta tullaan viettämään kovalla maalla kesämökkiä rakentaen. Näin ollen ei ole mahdollisuuksia vesille kalan perään niin usein kuin edellisinä vuosina. Toisaalta tämä tilanne väistämättä myös ajaa siihen suuntaan että tulevat kalareissut pitää ajoittaa oikein, jotta kuu, tähdet ja paineet ovat oikeassa suhteessa. Toki Ahvenanmaa, kuhakisat ja Eloveto kierretään, mutta muiden reissujen osalta aika näyttää.

Myös kaluston käytettävyyden parantelun suhteen on muutamia pieniä juttuja mielessä, samoin kuin itse kalastusvälineiden ja -menetelmien osaltakin. Kaikuluotain, plotteri, anturi -osasto kaipaisi ainakin päivitystä ja olisikin mielenkiintoista kokeilla uusia chirp-tekniikalla varustettuja sivulle- ja alasluotaavia laitteita, joissa kuvat ainakin mainosten mukaan ovat kuin valokuvia.

Myös vieheiden, raksihuppujen, syöttien, houkuttimien ja kalastustapojen suhteen olisi tarkoitus kokeilla jotain uutta tai ainakin yrittää hieman muuttaa nykyistä setuppia. Itse olen huomannut että liian usein tulee laitettua vetoon niitä samoja vermeitä pakista, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi tarjolla. Ja sen jälkeen mennään taas sitä tuttua 3.2km/h "vanhoja rännejä pitkin"...

Nyt on kuitenkin vielä pitkä aika kauden aloitukseen, joten on hyvää aikaa huoltaan kalustoa kaikessa rauhassa. Itse aloitin kelojen huollon loppuvuodesta ja siitä ajattelinkin laittaa muutaman rivin jutun kuvien kera seuraavaksi. Vanhoista Pennin luottokeloista kun tuli parempia kuin uutena... :)

Hyvää uutta vuotta kaikille blogin lukijoille ja kireitä siimoja kaudelle 2015!

Joulupukkikin muisti kalastajaa näin kylmien kelien keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti