sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Yövedellä

Helatorstain jälkeinen perjantai oli anottu lomaa töistä, joten ajattelin suunnata Mäntyharjulle mökille muutamaksi päiväksi. Vene lähti mukaan ja tarkoitus oli käydä kokeilemassa Yöveden anteja.

Perjantai ja osa lauantaista meni enemmän huviajeluksi ja kalastusvehkeet saatiin vetoon vasta lauantaina iltapäivän puolella siinä kolmen maissa. Vehkeitä laskiessa tiimikaveri soitteli ja kertoi, että olivat juuri nostaneet 65cm lohen Vuohijärvestä. Onnittelin ja jatkoin loppujen syöttien viritystä.


Kamat oli alhaalla noin neljän maissa, eikä mennyt kuin 5min viimeisen salakan laskusta, kun repsikan puolen sisin plaanari lähti vauhdilla taaksepäin ja Penni rallatti oikein makoisasti. Väsyttäessä tuntui hetkellisesti että olisi isompikin kala kiinni, kun painoi ja lattoi vastaan sen verran paljon. Tämä kuitenkin osottautui vääräksi diagnoosiksi, kun saatiin kalaa lähemmäs ja todettiin että on leuan ulkopuolelta kiinni ja tuli "poikittain" kun kelasi siimaa sisään. Mutta mittakala reilusti joka tapauksessa.

Sisko oli mukana veneessä ja suoritti onnistuneen haavimisen, jonka jälkeen venee lattialla pötkötti tasan 65cm lohi. Melkoinen sattuma että täsmälleen saman mittainen kuin tiimikaverillakin.

 


Sunnuntai menikin sitten siimojen oikaisemiseksi ja enemmän auringosta nauttiessa kuin kalastaessa. Ja tottakai myös savulohta syödessä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti